Wednesday, November 23, 2011

untitled !

antara banyak hanya terselit satu hingga dua hingga tiga sahaja :)

Monday, November 7, 2011

MASA VS KAWAN BAIK ?

teringat masa bersama dlu, ketawa bersama , menangis bersama , makan bersama , tdoo bersama , bergurau bersama

MASA ?
tapi apa kan daya , masa buat kita xde masa dengan semua tu , kita faham , kte semua kne faham , sebab masa adalah segala-galanya . kita perlukan masa untuk mengubah diri kearah kebaikan . ambillah masa dengan baik untuk berfikir tanpa gangguan .

KAWAN BAIK ?
kawan baik penting , kerana kawan baik selalu bersama kita , susah senang bersama , tapi kawan baik sebenar selalu mendoakan kesejahteraan untuk kawan baik nyaa , walaupun kawan baiknyaa pergi jauh meninggalkan untuk bersama kawan baik yang baru . kawan baik hanya melihat dari jauh untuk melihat kegembiraan kawan baiknya gembira bersama kawan baiknya yang lain .

MASA DAN KAWAN BAIK
kenapa tidak walau sekejap , kita bergurau bersama kawan baik ?
masa tidak salah , kawan baik pun tidak salah . ini adalah kesalahan punca dari diri sendiri .

luangkan masa bersama kawan baik walaupun hanya sekejap . hargai kawan baik dengan masa yang ada walaupun hanya seketika .

Monday, October 31, 2011

Buat Mu Ibu-Aeman


mama , rindu mama sgt :'(
papa , rindu papa sgt :'(
iwan , adik , rindu korg sgt :'(

sebatang

sebatang . tahu apa yg aku mksd kan ? haa , aku xkan ckp kat sape sape pn mengenai ni . hnya hati , perasaan , kasih aku je yg tahu apa aku mksdkan . senang cita aku sorg je tahu . :')

tunggul kayu , papan , tiang besi , kayu besbol ? nth laaa . aku xtahu nk ckp mcm mne dgn perkataan tu . hanya aku yg faham knp :') tahu knp aku kaitan kan bnd ni dgn tajuk ? yg pasti korg mst xtahu kan . xpee , bia aku jeee faham knp . xde pn kaitan dgn sape2 . yg dekat atau yg jauh . hanya sekadar kiasan untuk diri sendiri . yg telah makan diri sendiri . aku xpnh nk salah kan sape2 . sbb aku tahu , diri AKU yg bersalah . kerana aku yg mulakan semua ni . aku faham , mengerti . mmg salah aku .
huh ~ keluhan hati yg xde sape tahu .
aku ? erm , xtahu laa knp . aku just nk clear kan mind aku , mudah aku nk blaja , xpayah nk pk pape yg menyerabutkan kepala . tp nth laaa . aku xkuat mcm mne korg sume , nmpk aku kuat , tp pada hakikat nye kau lemah . SANGAT LEMAH ! :') .

aku nk sendirian sementara , aku nk hilang segala perkara yg bermain dalam kotak fikiran aku . yah , mmg aku selalu pesan kat org , peribadi tolak tepi , jgn campur aduk kan masalah dengan pelajarn , nnt tahu apa akibatnye kan ? :')


Thursday, October 27, 2011

hati , perasaan

1. susa kita nk org faham hati kita , kenapa erk ? tp org nk kita faham hati dorg . kenapa mst jadi mcm ni ? aku bukan terlalu jaga hati org , tapi aku malas nk bergaduh , kalau boleee aku xnk kita gdoo , putus atau apa .

2. aku rasa aku mgkin xpntg kot , ada yg lagi pntg dr kau kan ? aku rindu nk mcm dlu , gurau sme . tapi kau skrg daa ada kawan baru , mgkn aku xde trnsport , dia ada 4roda , aku ada 2kaki , kau ada 2roda. aku xsetaraf dgn kau . cz i hve NOthing , NOTHING! :) . aku sedih , knp jadi mcm ni , aku diam , aku pretending mcm xde pape . tp hakikat aku gmbira + sedih tgk kau dgn dia . yaa , aku kne sedar tu . tpi aku rasa , hari bahagia kau nnt , mgkin kau xkisah kan kalau aku xdtg , sebab dia MUNGKIN dtg utk kau :) mgkn jugak kau harapkan dia dtg dr aku . aku faham :) aku xpnh doa kan bnd buruk utk kawan kawan yg aku sayang . aku selalu doakan kawan kawan aku sayang bahagia wlpn tnpa aku :')

3. susa kalau ada kawan yg berlagak baik , tp pada zahir nyee kau lagi teruk . aku bukan nk mgata atau apa , tp aku geram sbb aku daa masak sgt dgn pagai kau . pape pn kau kawan aku , aku xkan doakan bnd buruk dkt kau :)

4. jeles ? knp mst jeles ? smpai remove aku dr FB kau , aku xtahu laa knp . apa salah aku , aku xbolee kawan dgn org lain selain dr kau ? kenapa ? kenapa aku xbolee ? kau daa ada bf , aku kawan kau , kawan kau je kot . knp kau mst jeles , mara mcm aku ni 'bf' kau ? aku faham kau , aku tahu kau mcm mne . tp why not , even once kau faham aku . wlpn sikit . aku penat , penat nk jg hati org , tp org skit pn xnk amk hati aku . :')

5. kau , yaa thx sbb bg hadiah . aku pkai sbb aku hargai , aku nk kau faham , n aku nk faham kau . tp knp bila kita daa mula baik , mst ada jee perkara atau bnd buat kita nk gadoo ? aku pnt laa , aku pnt sgt . sekarang aku bukan xnk text dgn kau . tp aku pk final , stiap kali kau text , aku tgh stdy , xgne aku nk tipuu kau . sbb kaloo aku tipu aku xkan dapat pape . xde faedah pn . aku xsecerdik kau , xsepintar kau . sbb tu aku marathon nk stdy . aku nk kejaa balik apa yg aku xdapat . kalau kau faham aku , aku mgkn faham kau . tp kadang2 aku xtahu apa aku nk buat , aku try nk balik mcm tu . tp tolong jgn pkse , slow slow ok :)


Thursday, July 28, 2011

heee , sweet 20 ?

bhaaa . mcm xcaye je , aku sekarang dah menjangkau umoo 20TAHUN . ouh tidak . sgt xpuas dgn umoo belasan . bak kata org , budak hingusan :) hehehehe
pape pn , umoo daaa 20 . pagai kne matang . tapi aku nk maintain dgn pagai aku boleh ? heeee :D


happy 20th shaz
28 july 2011

saya nk cupcakes . sape nk bagi :)
mengharapkan sesuatu yang paling xdapat dilupakan pada umoo 20 :) hahaha

shaz ! kau daa 20 . duaa kosong . tahu ? kne matang tahu . kne jadi lebih dewasa , berani . tahu ! :)


Sunday, July 17, 2011

untitled .

" kau lain , aku lain "

apakah yg dimaksdkan tu ? haha . walau kau xcakap tapi aku tahu maksud nyee tu . apa yg lain . sme2 sme . kau tahu tu ? aku xpaham , knp eh ? knp kau suka cakap statement mcm tu ? apakah ?
hahahahahahaha . kau tahu x , knp aku ckp mcm tu ? sebab aku xnk sebab aku , kau berpisah dengan si dia . niat aku baik , tapi aku penat laa . sebab aku selaluu kne beralah . knp eh ?bukan dgn kau je , dgn semua org pn sme . kadang2 aku cbe paham , tapi still smpai sekarang aku xdapat jawapan tu . kau nk tahu x , aku sedih sgt . sgt sedih dengan tindakan kau tu . aku paham knp kau buat mcm tu , tp knp tidak sekali kau paham apa yg aku nk ? betul aku cakap . aku dapat rasakan bulan 7 ni bukan bulan yg aku nantikan selama ni . bulan 7 ni adalah bulan yg sedih KOT dalam hidup aku . sebab , apa yg aku harapkan , kemungkinan besar xkan dapat . kalau tgi ego , xkan smpai kemana , aku kurangkan ego . aku jaga hati org . aku nk org senyum , ceria , gembira , dapat buat apa yg diorg nk . tapi aku , biarkan aja , sebab aku mungkin xlayak nk dapt semua tu :)
mungkin betul kata org , hati org lain lagi penting kita kne jaga dr hati kita sendri . aku suka statement tu . knp apa yg buat ni , hanya sementara ? huuu , aku pn xdpt nk pastikan . aku brani tulis kat blog ni sebab aku tahu kau xkan baca blog ni . kau xtahu pn url blog ni .

dats all i think

Saturday, July 9, 2011

Bruno Mars - The Lazy Song [Official Video]

korg nk tahu np aku letak lagu ni ? sebab lagu ni best . kan ?
lagipun lagu ni kne laa dgn mood aku sekarang , LAZY . aku sgt malas nk buat pape kerja sekarang , malas nk keluar , segalanya malas laa .
so bila dga lagu ni , kne dengan jiwa aku . mood aku . hahahahahaha

Thursday, July 7, 2011

alhamdulillah

alhamdulillah sebab aku daa dapat result , result yg gempak kot . 1st time ni . hahaha . bangga dgn diri , tanpa doa kedua ibu bapa , tanpa usaha , xkan berjaya . kan ? :)
akhirnya , dapat buktikan kat mama n papa yg aku boleh buat , aku daa buat mama nages ,tp bukan nages sbb sedih , TAPI nages sebab gembira . walaupn melepasi target yg diminta mama , tp aku bangga dengan diri aku , dengan subjek yg banyak , kredit yg banyak , itu bukan halangan untuk kta berjaya :)
btw , tahniah kpd mmbe semua , <3

" kalau kita xusaha , xbangkit dr kegagalan , kita xkan kemana "

Saturday, July 2, 2011

happy birthday

yeah , harini aku celebrate birthday mama dengan belanja tgk movie , mama beriya sangat nk tgk cte TRANSFORMERS dark of the moon tu sgt , so bawa laa pegy tgk , TP aku bukan pergi berdua , pergi dengan syara ( adik aku ) n ayu ( kwan adik aku ) . pergi berempat . agak lme jugak laa cte tu . almost 2 hours i think :)
btw , happy birthday mama :)

ROZITA RADZI
2nd July 2011
happy birthday mama ,
semoga mama sentiasa happy sentiasa ,
kami mendoakan mama ,

Wednesday, June 29, 2011

untitled

SUKA TGK ORG YANG KITA SAYANGG ITU BAHAGIA , WALAUPUN HAKIKATNYA KITA HANYA MENUMPANG KEGEMBIRAAN DIORANG

:)

Sunday, June 19, 2011

.........

entry kali ni aku xtahu nk buat tajuk apa , sebab apa ? sebab aku pn xtahu nk cakap and nk tulis apa .

PERTAMA ,
cuti ni apa aktiviti aku ? haa . korg rase ? aku xmelepak saja cuti ni . aku just amk peluang cuti yg xberapa lama ni dengan kerja . kerja semua org nk buat . tapi antara nk dengan xnk . betul x ? lagipun cuti aku bukan bulan bulan mcm korg yg tunggu degree tu . cuti aku just 3 minggu . xsampai sebulan pn . kan ? sedih aku . k , aku amk peluang ni dengan kerja selama 2 minggu . lagi seminggu aku akan lepak kat uma sambil luangkan masa dengan family tercinta aku <3 . :) .

KEDUA ,
aku tengah risau ,

KETIGA ,
aku tengah risau , sangat risau .

KEEMPAT ,
aku sanagt risau dengan result FINAL !
ya ALLAH , kau yang maha berkuasa , yang maha adil . kau bantulah aku supaya result aku kali ni dapat yg lagi baik drpd sebelum ni . supaya aku dapt buktikan kepada family aku yg aku boleh tunjukkan yg terbaik untuk mereka , AMIN :)

Wednesday, June 8, 2011

semenjak ni , aku selalu pk yg bukan bukan . aku xtahu laa knp . aku try nk lupakan bnd yg aku pk kan ni . tp bila aku lupakan . secara automatik akan terselit balik dalam fikiran aku . aku dh xtahu nk buat mcm mne lagi daa .
" org cakap bila kita diam , segala masalah xkan selesai " . aku tahu tu . tapi aku xtahu nk cte kat sape . nk mulakan mcm mne . sebab aku sendiri xtahu apa punca aku jadi mcm ni . nk kata aku jatuh hati ? MMG XLAA kan . tp masalah ni mcm berkait . sebab tu aku xnk bercerita . SILENT IS BETTER , i think . erm .

..................................

ARGH !
APASAL AH AKU RASA SAKIT HATI TAHAP GABAN ?
ARGGGGGGGGGGGGHHHHH !


Sunday, May 8, 2011

happy mother's day !

mama , selamat hari ibu
tanpa mama , mmg hiDup xkan tenteram , sebab mama adalah sahabat buat selamanye , walAUpun kadang2 akk ni degil bagai nk rak , tapi mama tetap sabar jaga akk n adik2 ,
mAMA , akak sayang mama sgt sgt .
I LOVE U MAMA



I LOVE U ROZITA MOHD RADZI <3

Thursday, April 21, 2011

hurm .

yeah , aku sgt sgt sgt sgt tension kat sini , bila lagi aku bley balik ? cepatlah hbs sem , BOLEYH ?

Wednesday, March 30, 2011

yeah tahniah ye

ni nk cerita pasal kemenangan yg diraih oleh SOST baru baru ni , haha , bangga jap lah , xsia sia berMAIN dlm hujan , berSEPAK di tengah panas , menSUPPORT di tgh hari , menYORAK di waktu malam , kira xsia sia lah , hahah . nk nk bgtahu lah bari baru ni SOST meraih kemenangan keseluruhan dlm sukan KESASI yg dianjurkan oleh kolej ikip .
nk diceritakan aku MEMBABITKAN diri dlm sukan yg KESASI baru baru ni . yeah pape pn tahniah kpd team NETBALL SOST yg mnng di tempat kedua , xpe , kita kalah dgn staff je kot , DAN ! tahniah kpd team FUTSAL perempuan SOST mng di tempat PERTAMA yaw ! ;p , haha ,



ah , ni lah muka muka yg main netball , semua dh mcm main kat sawah padi , xpe xpe , pengalaman yg menyeronokan tu , bukan semua suka main kat tempat mcm tu <aku pn xsuka act> hahahah


ni pula yg main futsal hari sabtu hari tu , dlm jadual bgtaw start pkul 8.30 pagi , tup tup tgk pkul 11 lah baru start , tp xpe , xsia sia ktwg tgu , pape pn sempat lah jugak nk warming up

nk bergmabr pn bleyh lagi dok pot pet pot pet , tgk lah aai sorg je yg 'GILA CAMERA' haha


muka muka yg main futsal .

malam ahad pulak adalah majlis penutup sempena KESASI 2011 di dewan IKIP 5 yaw ;p
ktwang pegy sane naik moto . KONVOI lah kot







ni sorg laki terselit , HERO lelaki yg join , haha . thx nk jugak kau join ktwg ,

akhir nye SOST mng juara keseluruhan KESASI , SOST team BIRU ok ! ;p muka muka kemenangan ,









AKHIR sekali xlupa kpd PENYOKONG setia ni , xmain , tp MUKA dia yg hitam , haha .



thx yaw !
notakaki : best sukan wei ;p

Friday, March 18, 2011

salam ,

dengan ni aku nk bgtahu , baru baru ni pada 15 mac 2011 ,
berita sedih ni aku terima daripaha syahin azmi , yg bgtahu aku kak zue iaitu ZURINA MAJID telah meninggalkan kita semua untuk selama lamanya , pada mulanya aku xpercaya denagn berita ni , setelah aku tgk sendiri fb dia , aku sgt sedih dengan kehilangan kak zue ,
even aku xrapat sgt dgn dia , tp aku pernah lepak and celebrate birthday dia dgn mandi bedak ,
pape pn , mari kita sama sama sedekah kan al-fatihah kepada arwah ,


ZURINA KALTHUM ABD MAJID
10 april 1989-15 mac 2011

Sunday, February 13, 2011

untitled

sebab apa untitle ? sebab aku sendiri pn xtahu aku nk buat tajuk apa . hehe . aku sekarang tgh xtahu nk update post pasal apa . bising followers aku semua . setiap kali buka je post yg sme . btol x ? hehehe . sekarang aku dh melangkau ke sem 4 . biasalah apa yg kita belajar xde yg senang KECUALI kita usaha . kan ? btol x ?sekarang aku dah xnk main main . ada masa kta main main , ada masa kita kne serius . byk bnd aku kne buat , kne stdy . sebab aku kne sahut cabaran mama n papa aku . sebab sem lepas aku xdapat sahut cabaran dorg , ouh sgt KECEWA wei ;'( , mama papa , maaf kan anankmu yg byk main ni ;) eheh , sekali tgk . jadual aku sgt sgt PADAT ! huh bnci , xde mse nk rehat sgt . hari isnin dan selasa jadual saya sgt padat ye . isnin dan selasa aku akan blk pkukl 6 ! yeay , xde mase tdoo KECUALI malam . haha . suka suka ;p ,

Aku ada je bnd nk post taw actly nk post , tapi setiap kali aku on blog , mst aku troz blank ! xtahu nk post apa daa . hehe . aku ske naw bce post org lain , knon nye nnt pas bce ada la idea yg terlintas nk post , KONON lahhh . hahaha , mcm mcm btol aku ni lah .
sekarang mood aku ada nk merepek kat blog aku ni . nnt korg tgu lah lagi 5 6 bulan baru dapat post baru lagi dr aku . ahahhahahahahaha . ( gelak jahat ) ;p
best je bce blog dorg .

OUH KAWAN ! jgn lah korg buli aku bila ada pape kat blog . korg tag nme aku . ouh sgt malas buat . yg selalu tag kat aku sorg minah ni , nk tahu sape ? ni nme minah ni , seorg yg suka buli aku bila bab blog blog ni . ske tag nme aku KAUTHAR AFIFAH BT RAMLI . eyh nek , kau baik kan , jgn tag eyh , aku bace jew . hehehehe


ni jelah apa yg aku nk merepek .
salam semua ;p

Friday, February 11, 2011

subjek sem 4 ! ouh byk nye .

ouh kawan , sem ni agak byk jugak lah subjek yg aku bawak . ouh semua berat , xde yg ringan . mcm mne ni ? adui . pape pn aku tetap kuat , nk naik kan pointer aku ! ouh shaz , chaiyok chaiyok . ;)

data commmunication
data structure
data base
english 3
mathematics 4
hubungan etnik
etika professional

ouh aku harap semua nye berjalan dengan lancar yaw . hehehe

Sunday, January 2, 2011

bye 2010

kenangan pahit manis aku sepanjang tahun 2010 ;
sedih bila 2010 dah perg, sekarang 2011 menanti kita semua ,
banyak kenangan manis , manis , suka duka yg aku alami sepanjang tahun 2010 ,
haha . tahun 2010 yg paling banyak mengajar aku tentang kehidupan . berdikari . buat kan aku rasa lagi berani nk hadapi . 2010 tinggal kenangan , tp kenangan tu aku xkan lupa sampai bila bila . sebab ? haaaaaaaa ,

kenangan manis :

: aku dah genap 19tahun . haha . suka umur 19 ;p
: aku mula kenal erti berpasangan .
: kawan aku bertambah , ( musuh ? mungkin ada , tp aku mls nk layan )
: aku sambut birthday dgn kawan kawan ( thx wei ! korg buat suprise kat aku )
: makin aktif bersukan . ( netball tetap dihati , futsal sedang berjinak jinak )
: * act byk sgt . xkan nk mention semua kan . xbest lah . :)

kenangan pahit :

: buat aku lagi takut nk berCINTA . haaaa ( pk lah sendiri apa sebab nye )
: gaduh dgn mmb :'(
: xbyk sgt . haaa


ni semua adalah perjalanan hidup aku sepanjang tahun 2010 .
aku berharap sgt tahun baru , azam baru buat aku mkin berani .


dats all i tink