Sunday, July 15, 2012

tiada tajuk

yeah , aku tak tahu knp . sejak ni aku selalu rasa sayu . kenapa yea ? adakah itu hanya perasaan semata atau aku terlalu banyak berfikir ? erm , aku tak tahu nak luahkan macam mana , sebab makin lama hati aku makin sayu , sayu sangat .aku sendiri tak dapat nak jawab persoalan yang ada dalam diri aku . ada kala aku akan tersenyum sendiri sebab fikirkan apa yang terjadi , ahaha , erm kadang kelakar , kadang sedih , kadang nth . aku ~ :(

lagu menjadi peneman aku , setiap lagu ada makna yang tersendiri , alangkah indah kalau aku reti bermain alat musik , sebab aku boleh luahkan segala melalui lagu . nth sebab aku sendiri tiada cara ingin luahkan apa yang aku xluahkan lagi , ermmm :)

xoxo


Tuesday, July 10, 2012

KOSONG

hye blogger , rasa dah lama x update pape kat blog ni kan . macam da bersawang daa aku rasa . dan hari ni aku nak bersihkan blog aku dengan cerita yang terjadi .




Kau melihat diriku
Seperti sesuatu
Yang mencabar dirimu
Akal dan mindamu
Kau mendustaiku
Kau bilang mereka tak tahu
Siapa diriku
Sedangkan kau juga begitu


****
kau jadikan diriku
kosong kosong





alamak ai , sekali lagu najwa latif la plak yang kuar . Tapi betulkan korg semua mesti pernah rasa kosong dalam diri korg . Macam tu juga aku , tapi apa yang kita nak isi dengan kekosongan yang ada dalam diri kita ni ? Tulah persoalan yang selalu aku fikirkan. Benda yang kita tak ingini berlaku , ia berlaku , dan bila ia berlaku akan  membuat diri kita terbang jauh , fikiran tak tentu dan bila fikiran tak tentu masa itulah kita akan rasa diri kita kosong sangat , EMPTY . Yee mmg sekarang aku rasa diri aku kosong , dahulunya penah warna warni , tapi sekarang , ntahlaaa . aku hanya mampu mengeluh , tersenyum , kadang kala aku akan ketawa kecil sbb apa , sbb aku rasa kosong .

kadang-kadang apa yang terjadi sekarang membuat kita akan lebih berhati-hati . betul kata seorang teman yang pernah rapat dengan aku "What goes around turned around" . Yeah , kata-kata tu memang kata-kata hikmat , sebab apa ? sebab kata-kata itu akan terkena balik kepada diri kita . susah nak fahamkan apa yang cuba aku sampaikan, sebagai contoh . "Orang tu pernah kita bersama , orang tu sayang kita , jaga kita , buat segalanya demi kita . tapi pada akhirnya kita sedikit tak membalas rasa sayang tu kepadanya, Tapi akhir bila kita sayang org tu , jaga org tu . akhirnya terkena balik kepada diri kita sebab kita pernah berbuat demikian kepada org yg pernah menyayangi kita." . Yee sangat perit rasa , pedih hati , jiwa , perasaan . Jadi betullah pepatah yang selalu org sebut "WHAT GOES AROUND TURNED AROUND" . sedih memang sedih , tapi itulah kita memang tak boleh nak paksa perasaan orang . tapi tak sangka benda tu akan termakan diri kita balik kan ? huh , aku hanya mampu tersenyum sebab aku dah tak mampu nak berbuat pape . perit sangat , perit sangat wei . Apa yang aku mampu buat sekarang ialah senyum , senyum dan terus senyum : ) 

Tapi itulah , aku pun dah xlarat nak nages lagi , yee sedih mmg sedih , sakit mmg sakit. tapi bila dah membabitkan perasaan kita dah tak boleh nak berkata apa , tak boleh nak memaksa . Tapi bila hati kecil kita berkata , dengarlah apa yang hati kecil kita berkata . setiap apa yang terjadi , kita hanya bole tersenyum . kalau hati berkata SAYANG , ia benar-bernar sayang , kalau hati berkata RINDU , ia benar-benar rindu . Tapi bila hati berkata BENCI , benci itu akan membuat kita bertambah sayang dan rindu .

xoxo :)